mediumchat consultEen helse dag. Ik was sinds mijn opleiding al bediende in een cafe maar er gebeurden de laatste tijd altijd wel weer wat. Van dronken mannen tot een ruzie in het portaal en niet zelden eindigde het in echte agressie. Soms dacht ik wel eens dat de plek gewoon vervloekt was. Sinds kort zat ik weer in de boeken want ik wilde gewoon terug de gezondheidszorg in, maar dan moest ik eerst mijn diploma opfrissen. En dat zou zeker niet zonder slag of stoot gaan. Intussen had ik een baan waardoor ik gewoon in onderhoud kon voorzien en mijn studie kon betalen. Ik genoot met volle teugen van de studie. Na ongeveer twee jaar, ik deed er iets langer over, om dat ik een bepaald onderdeel niet in een keer behaalde en afhankelijk was van een hertentamen, slaagde ik en wilde ik gaan solliciteren. Ik maakte samen met iemand die mij iets verschuldigd was een goed cv en begon met schrijven.

Twee maand gingen er voorbij toen er in een verpleeghuis bij ons in de buurt iemand gevraagd werd. De baan leek mij op het lijf geschreven en met heel mijn hart voelde ik dat dit mijn kans was. Het betrof een functie voor een herintreder, om welke reden dan ook. Ik schreef een brief die mijn hart en ziel bevatte en postte hem. Intussen bonkte mijn hart vreselijk en kwamen er angsten in alle soorten en maten voorbij. Kon ik dit wel? Was het wel een geschikte baan? Kon ik erop vertrouwen dat ik er niet na korte tijd uitgegooid werd en vragen zoals deze. Als dat zo zou zijn kon ik mijn huur niet meer betalen en was ik het haasje.
Een goede week later werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Ik had een brief ontvangen die ik in een beweging open had geritst. Ik ging winkelen om nieuwe kleding te kopen en stak mezelf in een nieuwe make up en knapte mezelf op. Ik zou een goede eerste indruk maken. Het gesprek brak aan en eigenlijk ging het meer dan geweldig. Toch was ik bang en onzeker, vooral toen ik hoorde dat er nog 7 kandidaten waren die allemaal ervaring hadden, meer dan ik had. Ik ging naar huis en plofte op de bank, nadat ik het gesprek zo netjes mogelijk had afgerond. Ik vrat een zak chips leeg en besloot toen een spelletje te gaan doen op mijn laptop. Ik opende mijn laptop en facebook en een advertentie over mediums en kaartlezers kwam voorbij. Een chatsite. Ik dacht even na en besloot toen een email sessie te gaan doen. Ik stelde een medium die tevens kon kaartleggen en invoelde via energie, en werkte als Lichtwerker de vraag of ik de baan zou krijgen.

Het antwoord bleef even uit en ik zat intussen genietend van een biertje flink te zweten door de game die ik speelde om de tijd te verjagen. Het antwoord kwam en ik durfde het eerst niet te openen. Stel je voor dat het een afwijzing zou worden? Stel je voor dat de bovennatuurlijke wereld zou zeggen dat ik niet goed genoeg was. Stel dat engelen mij niet wilden helpen? Gidsen het te druk hadden? Er waren redenen genoeg te bedenken waarom dingen anders zouden uitpakken dan gewenst en eerlijk gezegd was dat nu al zo vaak gebeurd dat ik er waarschijnlijk niet eens raar van zou opkijken. Ik opende het antwoord. Daar stond het groot op mijn scherm te lezen. Je zult de baan krijgen maar er komt nog een tweede gesprek. De engelen gaan met je mee en je persoonlijke gidsen zullen je laten zien wat je moet doen en zeggen. Vertrouw! Ik las de mail nog een keer en nog een keer. Als dit medium gelijk had zou ik de baan dus echt krijgen. Ik hoopte maar dat ze gelijk had en dat die bovennatuurlijke wereld mij niet in de steek zou gaan laten. Twee dagen later kwam er een uitnodiging voor een tweede gesprek die een week later zou plaatsvinden op hetzelfde kantoor als ze de eerste keer was geweest. Zelfverzekerd ging ik er op af, en de vragen waren eenvoudig en in een kalme vredige sfeer die mij op mijn gemak stelden. Ik ging naar huis en besloot, in afwachting van de uitslag nog een keer een kaartlegger te raadplegen. Dit keer telefonisch. En opnieuw was de uitslag gunstig. Ik zou de baan zeker krijgen zo luidde de mening van deze paragnost en kaartlegster ook. Ze had de Lenormandkaarten gebruikt en haar werkwijze stemde mij tot vertrouwen. Ik kreeg steeds meer een positief gevoel bij de baan en vertrouwen in de paranormale wereld. Ruim een week na het gesprek kreeg ik de uitslag, ondanks de ervaring van alle andere kandidaten kreeg ik de baan.

Men vond mij de meest geschikte kandidaat. Ik stuurde de mediums een smsje met een bedankje erin, en een yes, ik heb de baan! Wonderlijke wereld die paranormale wereld, maar ik ben hen, en mijn gidsen en engelen erg dankbaar!